dissabte, 16 de maig del 2009

























EXCURSIÓ A VIC
Divendres 15 de maig, 5è A i 5è B van sortir de l'escola a les 8:30 per anar d'excursió a Vic per visitar el Manso Escorial i a passar el dia amb l'escola Escorial Vedruna de Sellent. Tota aquesta excursió tenia un objectiu, conèixer, compartir i passar el dia amb els alumnes de 5è i 6è de primària de l'altre escola. Des de el meu punt de vista, aquesta excursió és fa per recordar sempre Santa Joaquima i el que era de generosa.

ESCOLES VEDRUNA

Fa molts anys que es va fundar la primera escola Vedruna. La meva àvia materna va anar ha una escola Vedruna de Barcelona, a dalt teniu una foto dels seus uniformes.
La seva escola era femenina, i, els seus uniformes eren blau marí fosc. El coll era blanc i rígid, les sabates i les mitjes negres. Portaven també uns guants blancs i un barret rodó blau marí.
Cada dia resaven, i no anaven d'excursió. Aixó si, feien moltes obres de teatre perquè també tenien un escenàri a la seva escola. Feien els exàmens de final de curs en un altre escola Vedruna, així coneixíen a altres nenes, era la seva manera de relacionar-se. Si ho comparesim amb la nostra excursió a Vic, aquesta seria la seva sortida per relacionar-se amb altres alumnes.
Numés parlaven i escrivien amb castellà i les professores eren monges.
A dalt a la dreta hi ha una foto de una monja.
Aquestes fotos són de l'any 1953.

Adèu, espero que us hagi agradat!!
Marta A























































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada