dijous, 14 de maig del 2009

aye-aye







AYE-AYE UN ANIMAL EN PERILL D'EXTINCIÓ PER SER LLEIG


Aye-Aye és un primat de Madagascar, del grup dels lémurs. La seva estrafalaria aparencia fa que sel consideri el principal responsable de l'origen de la paraula lémur. El aye-aye és l'únic representant viu del seu gènere, ho deixa veuen clar la seva raresa. Nomes és coneix una altre espècie pròxima al aye-aye, el aye-aye gegant, que és va extingir l'any 1920 .
S'alimenten de larves d'insectes que troben sota l'escorça dels arbres, localitzant-les mitjançant cops rítmics sobre l'escorça. Aquest mètode és típic dels ocells fusters. Per a aconseguir-lo, fa servir el seu llarg tercer dit, i distingeix qualsevol petita pertorbació en el soroll que produeix gràcies als seus grans i desenvolupats oïdes, semblants als d'una ratapinyada. El pelatge és llarg en tot el cos, especialment a la cua, per tant el aye-aye va ser classificat inicial ment com un estrany esquirol . El color del pelatge és totalment negre menys a la cara, on s'aclareix fins a ser blanc. Els adults arriben a la grandària aproximada de uns 40 centímetres del cap a la cua.



A més de les seves àmplies orelles, en el seu cap destaquen també els seus ulls, grans i grocs, típics de l'animal nocturn que és.



Els 12 únics exemplars restants d'aquesta espècie es troben protegits en una illa en reserva.

1 comentari:

  1. Hola nois, és molt interesant aquest aritcle , mai no havia sentit parlar d'aquest animal. Us he trobat un parell de faltes o una mica més. Podrieu revisar i corretgir el text, com jo intentaré fer amb el meu comentari.


    SÍLVIA

    ResponElimina